Ouderwetse bak mix voor zelfgemaakte boterkoek
v.a.€3,75Boterkoek is ouderwets lekker. Deze klassieke lekkernij heeft een volle en romige smaak en is erg gemakkelijk om te maken. Voeg boter en een ei toe en geniet van een heerlijk stuk versgebakken boterkoek. Deze Hollandse lekkernij is de perfecte keuze als tussendoortje bij de koffie en is erg populair onder jong en oud.
Bak een boterkoek voor bezoek of geniet samen met het gezin van deze lekkere traktatie. Vergeet niet voor het bakken een ruitpatroon te maken met een vork en wacht tot deze heerlijke koek uit de oven komt.
De bakmixen zijn 1 jaar houdbaar. De bakmixen moeten koel en droog bewaard worden.
Een ouderwetse boterkoek maak je heel eenvoudig door aan deze mix roomboter en een eitje toe te voegen. Lukt altijd!
Recept: 500 gram mix, 250 gram boter, 1 ei evt. halve of geschaafde amandelen, noten of rozijnen toevoegen. Meng alle ingrediënten met de hand tot een glad deeg. Druk het deeg in een ingevette bakvorm en bak de boterkoek ca. 25 minuten op 200 graden.
Cuelenaere
Gewicht | 0,5 kg |
---|---|
Gewicht | 500 gr |
Lekker bij | High tea, kopje koffie, Winterse namiddag |
Bewaaradvies | Droog, Koel |