De veelzijdige Agria aardappel

De Agria aardappel is een veelzijdige, redelijk kruimige aardappel. Wij van Boerderijproducten.nl gaan in dit artikel vertellen wat je allemaal kan doen met deze veelzijdige aardappel.

De agria aardappel

De Agria aardappel is redelijk kruimige aardappel. De langwerpige en ook zeer grote aardappel heeft een gele schil. De Agria is zeer geschikt voor friet, ovenschotel, koken, bakken, stamppot en chips.

Agria aardappel telen

De Agria aardappel van Boerderijproducten.nl komt van onze eigen zware kleigrond uit Flevoland. Wij telen de Agria aardappel op twee verschillende manieren. De eerste manier is voor de gewone tafelaardappel. Deze aardappelen worden eerder geoogst en zijn dan ook iets kleiner. We oogsten deze aardappelen als het onderwatergewicht goed is. Dit betekend dat we de aardappelen oogsten wanneer de aardappelen goed genoeg zijn zodat ze lekker kruimig zijn maar nog niet afkoken. Dit is een heel precies werkje. Deze aardappelen zijn dan goed om te gebruiken voor het maken van stamppot, aardappelschijfjes, koken of een ovenschotel.

De tweede manier waarop wij de Agria aardappel telen is voor de friet, deze aardappelen worden als laatste geoogst en zijn ook veel groter. Deze Agria aardappel is niet lekker meer om te koken, deze zal flink afkoken en word papperig. Wel is hij perfect voor het maken van verse friet en chips. Hoe je verse friet en chips maakt dat vertellen we in een volgende blog.

agria-om-te-koken

Wanneer is de Agria verkrijgbaar

De Agria aardappel is jaarrond verkrijgbaar, doordat deze in de zware kleigrond wordt geteeld kan deze lang bewaard worden in onze speciale aardappelkoeling.

De Agria aardappel bewaren

De Agria aardappel kan het beste bewaard worden op een koele, donkere en droge plaats zoals bijvoorbeeld een kelder. Hier kunnen de aardappelen enkele weken bewaard worden.

Agria aardappelen goed voor gezondheid

Aardappelen zijn een gezonde bron van koolhydraten, ze zitten vol vitamine C, vitamine B6 en kalium en zijn een grote bron van vezels.