Deze stoofpeer kookt vuurrood en is zo zoet dat suiker toevoegen niet per se nodig is.
v.a.€2,95Een stoofpeer is kleiner en harder dan een gewone peer. De Gieser Wildeman is een kleine, korte stoofpeer met een naar de steel spits toelopende hals. De kleur is roestbruin op een groengele ondergrond. Stoofperen zijn kruidig zoet. Stoofperen zijn wat hard om uit het vuistje te eten, maar zo zijn ze heerlijk: Gestoofd als groentegerecht bij rundvlees of wild met aardappelpuree. Gestoofd en geserveerd met vanillevla.
Ongekookt is de Gieser Wildeman stoofpeer niet geschikt voor consumptie. Deze stoofpeer kookt vuurrood en is zo zoet dat suiker toevoegen niet per se nodig is.
Het vruchtvlees van de peer is wit, vast en korrelig. Stoof de Gieser Wildeman in rode of witte wijn of in honing, op smaak gebracht met laurierbladeren en kaneelstokjes. Siroop is hiervoor ook geschikt. Naar smaak kun je nog wat extra suiker toevoegen, vanille stokjes zijn ook een lekkere toevoeging. De kooktijd voor de Gieser Wildeman peertjes is 2 tot 4 uur.
Gieser Wildeman stoofperen zijn op een koele plaats enkele weken houdbaar.
Onze Gieser Wildeman stoofperen worden op eerlijke, duurzame en verantwoorde manier verbouwd in de beste boomgaarden. Wij kopen alleen de beste stoofperen in van de lokale eerlijke fruitteler uit de Flevopolder. Daar doe jij je voordeel mee. Koop je Gieser Wildeman stoofperen bij Boerderijproducten.nl, dan koop je de beste kwaliteit voor de beste prijs.
Cuelenaere
Gewicht | 1 kg |
---|---|
Geschikt voor | Bakrecepten, Desserts, Stoven |
Smaak | Lichtzoet, Winters |
Bewaaradvies | In de koelkast |
Herkomst | Dronten, Flevoland |