Uitverkocht

Gieser Wildeman stoofperen

Deze stoofpeer kookt vuurrood en is zo zoet dat suiker toevoegen niet per se nodig is.

v.a.2,95
  • Vers van de lokale boer
  • Duurzaam geteeld en langere houdbaarheid
  • Gratis verzending vanaf € 45,-
  • Voor 12 uur besteld, morgen in huis

Productbeschrijving

Een stoofpeer is kleiner en harder dan een gewone peer. De Gieser Wildeman is een kleine, korte stoofpeer met een naar de steel spits toelopende hals. De kleur is roestbruin op een groengele ondergrond. Stoofperen zijn kruidig zoet. Stoofperen zijn wat hard om uit het vuistje te eten, maar zo zijn ze heerlijk: Gestoofd als groentegerecht bij rundvlees of wild met aardappelpuree. Gestoofd en geserveerd met vanillevla.

Gieser Wildeman stoofperen bereiden en bewaren

Ongekookt is de Gieser Wildeman stoofpeer niet geschikt voor consumptie. Deze stoofpeer kookt vuurrood en is zo zoet dat suiker toevoegen niet per se nodig is.
Het vruchtvlees van de peer is wit, vast en korrelig. Stoof de Gieser Wildeman in rode of witte wijn of in honing, op smaak gebracht met laurierbladeren en kaneelstokjes. Siroop is hiervoor ook geschikt. Naar smaak kun je nog wat extra suiker toevoegen, vanille stokjes zijn ook een lekkere toevoeging. De kooktijd voor de Gieser Wildeman peertjes is 2 tot 4 uur.
Gieser Wildeman stoofperen zijn op een koele plaats enkele weken houdbaar.

Specificaties

Gewicht 1 kg
Geschikt voor

Bakrecepten, Desserts, Stoven

Smaak

Lichtzoet, Winters

Bewaaradvies

In de koelkast

Herkomst

Dronten, Flevoland