TruGarlic Biologische Verse knoflook

Nieuw in ons assortiment: biologische ‘verse knoflook fijngesneden’! Smaakvol en gemakkelijk in de keuken.
Met biologische ‘verse knoflook fijngesneden’ hebben we een lekker en handig nieuw product in ons assortiment. Verse knoflook is milder en sappiger van smaak dan gedroogde knoflook en geeft weinig reuk van de adem. De knoflook komt van de Flevolandse klei en dat proef je! Eén theelepel van de fijngesneden verse knoflook staat gelijk aan één knoflookteentje, maar dan zonder het gedoe van pellen, snijden en persen.
Tips voor gebruik
‘Verse knoflook fijngesneden’ is een veelzijdig product in de keuken. Gebruik het als alternatief voor elke teen knoflook die je nodig hebt, bijvoorbeeld in je pastasaus, wokgerechten of stoofpotjes. Ook in vleesjus is het een echte smaakverrijker. Wil je écht indruk maken, maak dan eens aioli of kruidenboter. De smaak van verse knoflook komt dan optimaal uit de verf – complimenten gegarandeerd!
Kruidenboter van knoflookteler Bas
Het favoriete recept voor kruidenboter van Bas van TruGarlic is als volgt:
200 gr roomboter op kamertemperatuur
2 el fijngesneden verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie)
2 tl ‘verse knoflook fijngesneden’
0,5 tl sambal
1 tl citroensap
Peper en zout
Meng de roomboter, verse kruiden, knoflook, sambal en citroensap goed door elkaar heen.
Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Op natuurlijke wijze geteeld
Op hun boerderij in Dronten verwerken Bas en Adinda van TruGarlic biologische knoflook. De knoflook wordt geteeld op verschillende plekken in de Flevopolder. Door de jonge, schone grond, zijn de omstandigheden hier optimaal om biologische knoflook te verbouwen. De knoflook wordt op natuurlijke wijze geteeld. Er wordt uitsluitend dierlijke mest gebruikt en het onkruid wordt handmatig en mechanisch gewied.
Tegengaan voedselverspilling
Voor de ‘verse knoflook fijngesneden’ worden te kleine of beschadigde bollen gebruikt. De ‘verse knoflook fijngesneden’ is langer houdbaar dan verse of gedroogde knoflook. Na het verpakken is het in de winkel of keuken nog tot meer dan een jaar houdbaar. Samen gaan we voedselverspilling tegen!