De lekkerste uien
v.a.€4,50Uien zijn één van de meest veelzijdige groenten die er bestaan. Ongeacht wat je vanavond gaat eten, een uitje kan er eigenlijk altijd wel doorheen voor wat extra smaak en textuur. Uien zijn en blijven hierdoor immens populair in de Nederlandse keuken. Uien kunnen dienen als smaakmaker, ondersteuner en ster van de maaltijd. Omdat uien ook op talloze manier te bereiden zijn is het enige dat je tegenhoud je eigen fantasie. Maak een heerlijke Franse uiensoep, ingemaakte uien of gekarameliseerde uienjam. Rode uien hebben papierachtige paarsrode schil en wit vlees met een rode tint. De uien zijn sappig en hebben een frisse, scherpe smaak.
De rode ui word veel rauw gegeten in salades of als garnering. Rauw is de smaak vrij scherp. Wanneer je de uien opbakt wordt de smaak zachter en zoeter. Dit komt omdat de natuurlijke suikers die in de ui zitten karamelliseren door de hitte van de pan. De uien moeten eerst worden geschild en in kleine stukken worden gesneden, ringen of blokjes zijn het meest gebruikelijk. Het is belangrijk om uien droog en donker te bewaren
Gewicht | N/B |
---|---|
Geschikt voor | Bakken, Koken, Rauw eten, Wokken |
Bewaartijd | 4 tot 6 weken |
Herkomst | Flevoland (eigen boerderij) |
Gewicht | 2.5 kg, 5 kg, 10 kg |