Hoe aardappelen bewaren

Op een goede manier aardappelen bewaren is erg belangrijk, wanneer u de aardappelen op een goede manier bewaard blijft de kwaliteit en de houdbaarheid lang goed. Hoe u de aardappelen het beste kan bewaren en wat u juist niet moet doen daar gaat boerderijproducten.nl u alles over vertellen in dit artikel.

Belangrijk bij aardappelen bewaren

Bewaar uw aardappelen altijd koel, donker en droog.
Wanneer u de aardappelen te warm bewaard heeft u kans dat de aardappelen gaan kiemen. Door het te warm bewaren van de aardappelen kan de aardappel ook uitdrogen en verschrompelen.
Bewaar de aardappelen in het donker, want door te veel licht worden de aardappelen groen. Dit is niet lekker en gezond om op te eten.
Ook is het belangrijk dat de aardappelen droog bewaard worden, omdat anders de aardappelen gaan rotten en zijn ze niet meer eetbaar.

Aardappelen niet in de koelkast bewaren

Het is niet goed voor aardappelen om ze te bewaren in de koelkast, het klopt dat dit een donkere en koele plaats is maar de koelkast is te vochtig om de aardappelen in te bewaren dus kunnen ze gaan rotten. Door de kou van de koelkast word de kwaliteit ook heel snel minder.

De aardappel is een kwetsbaar product

Behandel de aardappelen voorzichtig, het is een kwetsbaar product. Als de aardappelen te hard worden behandeld worden ze blauw. Dit word ook wel stootblauw genoemd.

Hoe wij de aardappelen verpakken

Boerderijproducten.nl verpakt de aardappelen in mesh zakken. Deze zakken hebben veel gaatjes waardoor de aardappelen goed kunnen ademen. Dit is belangrijk zodat de aardappelen niet vochtig worden en gaan rotten.

Hoe kunt u het beste aardappelen bewaren

Hoe u de aardappelen het beste kunt bewaren is op een koele, droge en donkere plaats zoals bijvoorbeeld een kelder. De beste temperatuur om aardappelen te bewaren is tussen de 6 en 10 graden. Met name voor de frietaardappelen is het belangrijk om ze niet te koud te bewaren, doet u dit wel heeft u kans dat met het afbakken de frietjes bruinig worden. Ze smaken nog goed maar het ziet er niet mooi goud/geel uit.

Hoe wij de aardappelen bewaren

Bij ons op de boerderij bewaren wij de aardappelen in een grote koelcel in grote kisten. Hier wordt koude lucht rond geblazen en door de kieren in de kisten worden de aardappelen droog geblazen.

Geschilde aardappelen bewaren

Heeft u te veel aardappelen geschild en wilt u deze geschilde aardappelen bewaren? Zet ze dan in een bak met water en zet het in de koelkast. Zo blijven de aardappelen zeker nog 2 dagen goed. Dit geldt ook voor vers gesneden frietjes en aardappelschijfjes.