Onderhoud kerstboom

Wil jij een natuurlijke kerstboom in huis met kerst? In dit artikel vind je alle informatie en tips waardoor je zo lang mogelijk van jouw echte kerstboom kan genieten.

Verschillende soorten bomen

Bij Boerderijproducten.nl hebben we dit jaar 4 verschillende soorten kerstbomen. Van klein tot groot, met en zonder kluit. We hebben dit jaar met veel plezier en zorg gezocht naar de mooiste Nederlandse kerstbomen. Daar zijn deze 4 soorten uitgekomen: De Abies Koreana, deze kerstboom ruikt heel lekker, er zitten soms dennenappels in en de boom is heel naald vast. Vervolgens hebben we de Abies Fraseri, Deze kerstboom is misschien nog wel mooier als de bekende Nordmann, hij word ook steeds populairder in Nederland. Deze kerstboom is mooi vol en heel naald vast. Dan hebben we nog de Blue Diamond, deze vond ik zelf heel leuk. Het is een hele bijzondere boom, de naalden van de kerstboom zijn wit/zilver alsof er sneeuw op ligt. Ook deze bomen zijn heel naald vast. Als laatst hebben we de populaire Nordmann kerstboom, ook dit jaar komen de Nordmannenweer uit Denemarken. Deze boom ziet er heel mooi uit en is zeer naald vast.

Kerstboom met of zonder kluit

Je kan bij ons kerstbomen met en zonder kluit kopen, dit heeft te maken met de grootte van de boom en de soort boom. Koop je een kerstboom me kluit dan kan je deze in pot in de woonkamer zetten. De kerstbomen zonder kluit noemen we ook wel gezaagd, deze gezaagde bomen komen allemaal met een gat aan de onderkant, zo kun je de boom heel makkelijk op een Easyfix standaard zetten, deze standaarden verkopen wij ook. Je kan ervoor kiezen om ook nog een klein stukje van de onderkant af te zagen, zo kan de boom beter water opnemen.

Kerstboom laten acclimatiseren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, heb je een boom in de kou gekocht dan is het verstandig om de kerstboom eerst te laten acclimatiseren. Zet de boom een paar dagen in de garage of berging en dan pas in de woonkamer. Zo kan de boom in stapjes wennen aan de warmte. We snappen dat je graag wilt beginnen met het versieren van jouw kerstboom maar als je de boom eerst laat acclimatiseren blijft de boom veel langer mooi!

Goede plek in huis

Zet de kerstboom niet te dicht naast de verwarming of kachel, daardoor heb je kans dat de boom uitdroogt. Ook is het verstandig als je vloerverwarming hebt om de boom niet direct op de vloer te zetten, zorg dat er nog een beetje lucht onderdoor kan. Ook is het verstandig om de kerstboom niet op de tocht te zetten en zorg dat de boom twee keer per week water krijgt.