Zelf aardappelen rooien met de hand

Als het goed is heeft u dit voorjaar de aardappelen gepoot, doordat het dit jaar een nat voorjaar is geweest zijn de aardappelen over het algemeen later gepoot als bij een droog en warm voorjaar. Als u een vroeg ras gepoot heeft zoals de Frieslander aardappel kan deze in juli al geoogst worden. Deze aardappel heeft ongeveer 90 tot 100 groeidagen nodig. Het loof van de aardappelplant dient nog niet afgestorven te zijn maar hangt al wel iets slap. De aardappelen dienen volgroeid te zijn. Midden en late aardappelen zoals de Bildtstar en Agria aardappelen dienen pas geoogst te worden als het loof verdord is.
De midden en late aardappelen oogst u het beste tussen augustus en eind september. Doe dit bij voorkeur met droog en zonnig weer, zodat de aardappelen goed drogen.
Steek bij het oogsten je schop of riek diep onder de knollen zodat je ze niet beschadigd.

 

Tips zelf aardappelen rooien

Zoals ik eerder al zei is het belangrijk om de aardappelen te oogsten wanneer het droog en zonnig weer is zodat de aardappelen kunnen drogen. Wat ook heel belangrijk is dat je de aardappelen direct na het oogsten op een donkere plaats bewaard, want als aardappelen te lang in het licht liggen worden de aardappelen groen. Ook is het belangrijk dat de aardappelen koel en droog liggen, zo houd u de aardappelen het langst goed.

Heel veel succes! Heeft u niet de tijd en ruimte om uw eigen aardappelen te telen, geen enkel probleem. Neem een kijkje in onze webshop voor de lekkerste aardappelen direct van de boer bij u thuis bezorgd!