Honing
Vruchtensap

Linde honing

Natuurlijke lindehoning uit de streek

v.a.6,45
  • Vers van de lokale boer
  • Duurzaam geteeld en langere houdbaarheid
  • Gratis verzending vanaf € 45,-
  • Voor 12 uur besteld, morgen in huis

Productbeschrijving

Lindehoning is een prachtig natuurproduct met een heerlijke zoete en typische smaak. Honing wordt gemaakt door bijen die nectar verzamelen en deze omzetten tot honing voor de koude wintermaanden wanneer voedsel schaars is. Lindehoning bestaat voor het grootste gedeelte uit de nectar van Linde. Honing is ontzettend voedzaam en zit vol met waardevolle enzymen, vitaminen en mineralen.

Linde honing dankt zijn naam aan de bijen die nectar verzamelen in linden. Deze linde honing heeft een zoete smaak met een hint van munt. Het heeft een lichte tot donkere amberkleur. Linde honing is voedzaam door de hoeveelheid waardevolle vitaminen en mineralen. 

Linde honing past het beste in de thee. Zet een heerlijke pot thee, doe er wat honing in, en geniet maar. Thee met honing verzacht de keel en werkt kalmerend. Precies wat we soms nodig hebben. Maar linde honing is ook heerlijk in bakrecepten of op pannenkoeken. Zo kan je linde honing goed gebruiken in een recept met groente. Zo voeg je extra smaak toe aan je groente. 

Honing eten en bewaren

Honing wordt vaak gebruikt als vervanging van suiker in thee, koffie en yoghurt. Honing is echter ook heerlijk bij verschillende soorten kaas, in combinatie met mosterd als saus en op brood. Honing is in principe eeuwig houdbaar. Toch raden wij het aan om de honing binnen een jaar te gebruiken wanneer deze op kamertemperatuur bewaard wordt. Honing kan op den duur kristalliseren. Dit is een natuurlijk verschijnsel en de honing kan op deze manier nog steeds gegeten worden. Heb je liever vloeibare honing? Verwarm deze dan door de honing met de deksel er af in een pan met warm (niet kokend) water te zetten tot de honing weer vloeibaar is geworden.

Specificaties

Gewicht 0,25 kg
Kleur

donkergeel, Geelgroen

Afkomstig van

Linde bomen

Geschikt voor

In de thee

Smaak

Delicaat, Neutraal, Zacht

Inhoud

250 gr

Herkomst

Gelderland, Imker Oldebroek

Bewaaradvies

Donker, Droog, Koel

Overige kenmerken

Positieve effecten op gezondheid, Rijk aan antioxidanten, Stroperig